Weekendweer: Zwoel warm met veel zon

nieuws
Foto Mirre van der Klok. Strand Meerstad

Het weekend verloopt warm tot zeer warm. Verder is er vrij veel zon met later op zondag kans op een enkele regen- of onweersbui.

Door Johan Kamphuis

Zaterdag wordt het 24 en zondag 25 of 26 graden. De wind waait uit het oosten en is zaterdag matig, windkracht 3 tot 4 en langs de Wadden windkracht 5. Zondag is het zwoel en rustig weer. In de nacht verder toenemende kans op een (onweers) bui.

Maandag wordt het zelfs nog een keertje zeer warm met 28 graden. Er is veel zon en het blijft droog. In de nacht is het zwoel bij 17 graden en later volgen vanuit het zuiden regen- en onweersbuien.

Vanaf dinsdag vallen er dagelijks enkele regen- of onweersbuien en soms valt er veel regen. Dinsdag wordt het 25 of 26 graden maar de dagen daarna zakt het kwik geleidelijk een paar graden.

Wel behoudt het weer vooralsnog haar zwoele karakter. Na alle droogte krijgen we volgende week te maken met een heel ander regime en gaat er weer eens neerslag van betekenis vallen. Aanvankelijk vergezeld van zomerse temperaturen maar vanaf woensdag daalt ook het kwik naar normale waarden voor de tijd van het jaar.