Vuurwapen in woning Oosterweg was gemaakt van pizzadozen: “Studieproject”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Het vuurwapen in een woning aan de Oosterweg waar agenten in de nacht van vrijdag op zaterdag voor in actie kwamen, blijkt een studieproject te zijn. Dat meldt de politie zaterdagmiddag.

“Op onze meldkamer kwamen meerdere meldingen binnen van voorbijgangers die in de woningen zagen dat een persoon een vuurwapen liet zien aan een andere persoon”, laat de politie weten. “Wij zijn daarop met meerdere agenten naar de woning gegaan. We hebben de straat afgezet en de woning omsingeld. Wij zijn met zware vesten, en met ondersteuning van de politiehond, naar de woning gegaan en hebben de personen in het pand naar ‘buiten gepraat’.”

In de woning vond een huiszoeking plaats waarbij een op een vuurwapen gelijkend voorwerp werd aangetroffen. “Uit het gesprek met de aanwezige personen bleek het te gaan om een studieproject. Eén van de bewoners volgt een grafische opleiding en had van pizzadozen het vuurwapen gemaakt, met alle details die erbij horen.” Het Openbaar Ministerie zal bepalen wat er met het voorwerp zal gebeuren. Er is niemand aangehouden. “De huidige tijd vraagt van ons om extra scherp en alert te zijn op wapens, je moet je dus afvragen of speelgoedwapens en nepwapens nog wel van deze tijd zijn.”