Bezoekers Kroeg van Klaas kunnen café niet uit vanwege actie politie: “Getrokken wapens”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bezoekers van de Kroeg van Klaas aan de Oosterweg konden in de nacht van vrijdag op zaterdag enige tijd het café niet verlaten vanwege een politieactie. Dat melden cafébezoekers.

“De straat is afgezet en er staan hier meerdere politiewagens”, vertelt één van hen. “Aan ons is verzocht om binnen te blijven.” Nieuwsfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl: “Agenten hebben een inval gedaan in een woning naast de kroeg. De agenten droegen zware vesten, hadden schilden bij zich, en stonden met getrokken wapens klaar. Ook was er een hondengeleider. Het pand is een studentenwoning. Ze hebben vier of vijf bewoners naar buiten gepraat, en deze zijn vervolgens gecontroleerd.”

De politie laat zaterdagochtend weten dat buurtbewoners een vuurwapen in de woning hadden zien liggen. Daarop kwamen agenten in actie. Het vuurwapen bleek uiteindelijk een nepvuurwapen te zijn dat niet van echt te onderscheiden was. Het wapen is inbeslaggenomen. Het Openbaar Ministerie beraadt zich op verdere stappen.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl