Ruime zege Be Quick 1887 op Alphense Boys

sport
Foto Andor Heij. Be Quick 1887 - Alphense Boys. Geertjan Liewes kopt de bal door die voor de 1-1 gaat zorgen.

Be Quick 1887 won zaterdagavond voor het eerst in de vierde divisie A op zondag. Thuis werd met 4-1 afgerekend met Alphense Boys.

De gasten uit Alphen aan de Rijn waren in de openingsfase sterker en kwamen na 12 minuten op 0-1 via Jelle Hak. Maar daarna begonnen de Groningers steeds beter de voetballen en kwam Alphense Boys onder druk te staan. Geertjan Liewes kreeg de eerste grote kans die hij net voorlangs schoot.

In korte tijd draaide Be Quick de wedstrijd om. Liewes kopte een bal door en Ken Raghoebar schoot na 35 minuten raak: 1-1. Een minuut later werd een voorzet van Liewes door Wilko van der Kooi tegen doelman Jochem Lensen geschoten, maar Han van Dijk werkte de rebound in het net: 2-1.

Ook na rust was Be Quick beter. Van der Kooi kreeg drie behoorlijke kansen op rij. Na 58 minuten stond de af en toe ongrijpbare Van der Kooi met een solo aan de basis van de 3-1 die door Liewes werd binnen getikt.

Be Quick kreeg nog een paar aardige kansen, maar de 4-1 werd ingeleid door een blunder van doelman Lensen van Alphense Boys, die een meter of vijf buiten het strafschopgebied een bal wilde weg trappen. Liewes profiteerde. “Hij was al een paar keer goed uitgekomen”, aldus Liewes. “Maar dit keer schampte de bal langs zijn been en ik kon hem zo binnen tikken”.

Liewes kroonde zich zo tot de man van de wedstrijd: “Ik werk altijd wel hard, maar ik stond al vier wedstrijden droog. Het is dan heel mooi dat ik met de doelpunten en de assists een verschil kan maken. We begonnen wel slap aan de wedstrijd. Toen we met meer energie gingen spelen en hoog druk gingen zetten kregen ze het erg moeilijk”.

“Die 0-1 heeft ons wakker geschud”, zei Be Quick trainer Steven Wuestenenk. “Ik ben altijd wel kritisch op ons balbezit, maar dat zag er bij vlagen in de tweede helft prima uit. We hadden ook zelfvertrouwen en die twee goals gaven ons vleugels. We hebben laten zien dat we goed kunnen voetballen. Deze eerste winst hadden we enorm nodig. We mogen tevreden zijn”.

Be Quick 1887 staat met zes punten uit vijf wedstrijden in de middenmoot. Volgende week zondag speelt Be Quick uit tegen Rohda Raalte.