“Nieuw pontje Drentsche Diep moet voor alle soorten fietsers toegankelijk zijn”

nieuws
Foto: ChristenUnie Groningen

De fractie van de ChristenUnie in de Groningse gemeenteraad wil dat het pontje over het Drentsche Diep in de toekomst voor alle soorten fietsers toegankelijk wordt. De partij heeft het gemeentebestuur om opheldering gevraagd.

“We hebben vernomen dat de fietspont toe is aan vervanging”, vertelt raadslid Sten Wennink van de ChristenUnie. “De nieuwe pont moet voor 2023 gerealiseerd worden waarbij de gemeentes Groningen, Midden-Groningen, Tynaarlo, de provincie Groningen en Het Groninger Landschap een bedrag van 1,2 miljoen euro hebben uitgetrokken. We zijn heel blij dat er geïnvesteerd wordt, maar we zien dat het huidige pontje niet toegankelijk is voor voertuigen die breder zijn dan tachtig centimeter, waardoor duofietsen en driewielfietsen niet meegenomen kunnen worden. Daarnaast drijft het pontje weg bij het opstappen en is de bediening fysiek zwaar.”

De partij ziet graag dat het nieuwe pontje toegankelijk wordt voor ouderen en mensen met een beperking zodat iedereen, zonder problemen, het rondje Zuidlaardeermeer kan fietsen.