Lieke uit Stad (25) redde vrouw uit het water in Drenthe en krijgt erepenning

nieuws
Foto via Gemeente Emmen

Halverwege april zag Lieke Streutker uit Groningen hoe een auto in het water belandde in het Drentse dorp Nieuw-Amsterdam. Zonder twijfel sprong de 25-jarige lerares het water in om het leven van de bestuurster te redden. Daarvoor werd ze deze week, samen met de 23-jarige Eline Rabbers (23 jaar) beloond met de Zilveren Penning van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.

Het ongeluk gebeurde 16 april. Door een ongeluk kwam een auto in het water terecht bij de Vierslagenweg in Nieuw-Amsterdam. De 43-jarige bestuurster uit Nieuw-Schoonebeek beleefde angstige momenten. Lieke Streutker reed langs, zag het ongeluk gebeuren, stopte meteen en sprong in het water. Samen met Eline Rabbers redde zij het leven van de bestuurster.

Hiervoor kregen zij de Zilveren Penning van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uitgereikt. Dat gebeurde woensdagmiddag op het gemeentehuis in Emmen. Ook de bestuurster van de auto was aanwezig om Streutker en Rabbers nog een keer persoonlijk te bedanken.

Deel dit artikel: