JOVD hekelt ‘zeurende groep natuurdemonstranten’ over vuurwerk in Stadspark

 Stadspark Natuurlijk! heeft, met haar gegronde bezwaar rond het afsteken van vuurwerk in het Stadspark, een evenement verpest voor 100.000 mensen. Dat stelt de Groningse afdeling van de JOVD.

Volgens de JOVD heeft de ‘zeurende groep natuurdemonstranten’ gelijk gekregen van de bezwarencommissie van de provincie Groningen. De uitspraak maakt het volgens de JOVD onaantrekkelijk voor organisatoren om een evenement in de stad te organiseren, omdat gekeken moet worden naar verschillende showaspecten die de natuur kunnen beïnvloeden.

De gemeente en de provincie moeten zich niet meer dan nodig gaan bemoeien met concerten in het Stadspark, zo stelt de JOVD. Helemaal niet op aanstalten van een ‘zogenaamde bewonersverenigingen’, stelt Thomas Pauwels, voorzitter van de JOVD Groningen: “Het zou niet zo moeten zijn dat een groepje zeurende beroepsdemonstranten het plezier van honderdduizenden concertbezoekers kan verpesten.”

Natuurorganisaties als Stadspark Natuurlijk! moeten zich volgens de JOVD bezighouden met grotere problemen. “Denk hierbij bijvoorbeeld aan de enorme fraude die wordt gepleegd door verhuurders met energie labels van huizen, kamers en studio’s”, schrijft bestuurslid Koen Balkema namens de JOVD. Pauwels vult aan: “We zitten op dit moment in een échte klimaatcrisis. Natuurorganisaties en de gemeente zouden meer energie moeten steken in het oplossen van de echte grote problemen en zich niet moeten focussen op prestigeprojecten die als kinderziektes behandeld kunnen worden.”