Districtsbeker: Oranje Nassau en Groninger Boys winnen

Foto Martijn Minnema: Trainer Freddy de Grooth debuteert met ruime zege

Zaterdag eerste klasser Oranje Nassau en zondag derde klasser Groninger Boys speelden dinsdagavond hun eerste wedstrijd in de groepsfase van de districtsbeker; beide clubs wonnen.

Groninger Boys won thuis met 5-1 van Actief en bezorgde het duo Freddy de Grooth & Albert Nout zo een prima debuut als trainer. Voor rust oogden beide clubs wat onwennig, maar was Groninger Boys al de iets betere ploeg. Dat leidde na een half uur tot de 1-0 toen Sean Nfor op aangeven van Maikel Hoiting de bal binnen kopte. Kort na rust deed Hoiting weer van zich spreken, nu met een rake vrije trap, 2-0. Halverwege de tweede helft zorgde Ermin Imelman met een prima spitsengoal voor 2-1 en leek Actief even door te gaan drukken. De goal viel aan de andere kant, een fraai schot van Angelo Boonstra viel in de 77′ minuut in de bovenhoek binnen. In de slotfase liep Groninger Boys uit naar 5-1 door treffers van Earl Perré en Luca Etzi. Tikkeltje geflatteerd, maar wel verdiend. Zondag is het Actief-Lewenborg, de zondag daarop Lewenborg-Groninger Boys.
Oranje Nassau won in Winschoten bij zondag eerste klasser WVV met 0-3. Die stand stond al binnen het half uur op het bord. Rick Wiersma scoorde de eerste twee goals, Jan Kruithof de 0-3. Zaterdag speelt ON thuis tegen Gorecht dat net als ON zijn eerste bekerduel met 3-0 won.