Alle kansen Oranje Nassau veranderen in goud tegen Gorecht

sport
Foto Andor Heij. Gorecht - Oranje Nassau

De rentree van Gorecht in de eerste klasse F zaterdag verliep vanmiddag niet zoals gewenst. Oranje Nassau stapte in Haren met een 4-0 overwinning van het veld. Het was geflatteerd, want vrijwel iedere kans van ON veranderde in goud.

ON kwam in de derby al na een kwartier op voorsprong. Een voorzet van Bernard Suffner ging net over Gorecht doelman Willem Bouwkamp heen en werd door Tim Deelen, de kleinste man van het veld, binnen gekopt: 0-1.

Beide ploegen zochten de aanval, maar veel kansen leverde het niet op. Vlak voor de pauze kwam ON desondanks op 0-2 toen Ard Veenhof een vrije trap in de verre hoek parkeerde.

Na rust was er druk van Gorecht en de ploeg uit Haren kreeg kansen. Maar met name Rein Werumeus-Buning had pech. Hij kopte op de lat, raakte de paal en zag een inzet van de lijn gehaald.

Na 67 minuten werd de wedstrijd beslist toen Ruendel Martina werd weggestuurd en de 0-3 binnen schoot. Giovanni Salvo maakte na 82 minuten het kwartet vol voor ON: 0-4.

“Dit was een goede start, we waren vooral effectief”, zei ON-trainer Erwin Heerlijn. “Ik vond Gorecht voor rust de overhand hebben en daarom was die 2-0 vlak voor rust erg belangrijk. Na de pauze kwamen we een paar keer goed weg. Het is wat geflatteerd, maar zij hebben geen echte uitgespeelde kansen gehad, alleen uit corners en spelhervattingen”.

“Ik wil het beter doen dan vorig jaar”, aldus Heerlijn over de ambities van dit seizoen. “We waren, inclusief ikzelf, soms wat te naïef, waardoor we onnodig veel punten weggegeven hebben. We moeten nog heel wat stappen maken voordat we een grote mond krijgen. We krijgen straks ONS Sneek en Blauw Wit ’34. Dan weten we beter hoe we er voor staan”.

“ON was effectief en wij hadden pech in de afronding”, zei Gorecht trainer Hans van der Ploeg over het duel. “Ik vond ons in de eerste helft erg matig in de eindpass, vier of vijf keer kwam de bal niet aan. Die 4-0 was wat te veel en daarom hoeven we echt niet te wanhopen”.

Door de mix van het zaterdag en zondagvoetbal volgend jaar in de eerste klasse en hoger en daarmee het terugbrengen van het aantal klassen is er een versterkte degradatie dit seizoen: “Het hele rechterrijtje zal zich daar mee bezig houden”, zei Van der Ploeg. “We moeten ons zo snel mogelijk zien veilig te spelen. Maar ik weet nog niet precies hoe sterk de andere ploegen in deze klasse zijn en hoe sterk onze groep is”.