Ondernemer uit Stad wil tentjes terug naar aanmeldcentrum en dreigt met rechtszaak

nieuws
Foto: Bastiaan van Viersen via Instragram

Willem Straat, de ondernemer achter de tentjes die maandagavond werden uitgedeeld bij het aanmeldcentrum in Ter Apel, wil dat de gemeente Westerwolde de tentjes teruggeeft aan de asielzoekers. Doet de gemeente dat niet, dan stapt de Stadjer naar de rechter. Dat meldden RTV Noord en DvhN donderdagmiddag.

De tentjes, die werden gekocht nadat ondernemer Willem Straat uit Stad ruim twaalfduizend euro inzamelde, werden een dag nadat ze werden uitgedeeld in beslag genomen door Westerwolde. Dat gebeurde op verzoek van burgemeester Jaap Velema, die vond dat de tentjes zorgden voor brandveiligheid en sociale onrust voor het aanmeldcentrum.

Straat laat het daar niet bij zitten. Zijn advocaat liet donderdagmiddag optekenen aanleiding te zien voor een succesvolle rechtszaak. Zeker omdat de gemeente de tentjes vorderde, op basis van het verbod op wildkamperen. Straat zelf hoopt echter dat het niet zover komt en hoopt dat de gemeente Westerwolde in goed overleg overgaat tot het teruggeven van de tentjes. Straat stelt zelfs bereid te zijn brandblussers te verzorgen, zolang de asielzoekers niet buiten hoeven te slapen.

In een interview met OOG stelde Straat woensdagmiddag al dat hij de tentjes niet terug wil van Westerwolde. “Mochten er de komende dagen opnieuw problemen ontstaan dan zal ik niet twijfelen om er opnieuw met tentjes naar toe te gaan”, stelde de Groninger ondernemer.