Ondernemers delen 150 vouwtentjes uit aan buitenslapers Ter Apel

nieuws
Foto: Bastiaan van Viersen via Instragram

Bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel heeft een groep Groningse ondernemers maandagavond ruim 150 tentjes uitgedeeld aan mensen die buiten moeten slapen.

De tentjes, die werden gekocht nadat ondernemer Willem Straat uit Stad ruim twaalfduizend euro inzamelde, zorgden volgens de ondernemers voor veel blije gezichten. “Een aangrijpende ervaring, overladen met mooie mensen en heftige verhalen”, zo stelt Bastiaan van Viersen, namens de ondernemersgroep.

Halverwege juli zette Straat de actie op en het geld om de tentjes te kunnen kopen was snel binnen. Een week later wilden de ondernemers al beginnen met uitdelen, maar mochten dat niet doen van het COA en de Veiligheidsregio vanwege de veiligheid. Ook waren er toen relatief weinig buitenslapers.

Ondanks de blije gezichten noemt Van Viersen de uitdeelactie een ‘pleister voor de regenbuien aan de horizon’: Het is nu hopen op een structurele oplossing.

Foto: Bastiaan van Viersen via Instragram