NNO mag optreden op Lowlands volgend jaar inhalen

nieuws
Foto via Lowlands

Het Noord-Nederlands Orkest is volgend jaar welkom op Lowlands om het afgelaste optreden van afgelopen zondag te komen geven. Dat liet artistiek leider Marcel Mandos maandagochtend weten in het NPO Radio 2-programma Jan-Willem Start Op!. Volgens Mandos gaat het NNO graag in op het aanbod van Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg.

Hoewel Mandos naar eigen zeggen ’totaal over de rooie’ en ‘woest’ was, nadat de organisatie van het festival in de nacht van zaterdag op zondag abrupt een streep zette door het concert, heeft boos blijven ’totaal geen zin’: “Wij gaan volgend jaar daar spelen. Dat heeft hij (Van Eerdenburg) toegezegd. Daar zijn we ontzettend blij mee en dat gaan we gewoon doen.”

Of het NNO volgend jaar hetzelfde stuk komt spelen, is niet bekend.  Het NNO had, samen met het Noord-Nederlands Concertkoor, de Negende symfonie van Beethoven voorbereid voor Lowlands. Daarvoor had het, naast 150 eigen musici, apart nog eens vier topsolisten en dirigent ingevlogen. Of zij volgend jaar ook weer van de partij kunnen zijn om het stuk te spelen, wat volgens Mandos ‘bij uitstek bij Lowlands past, helemaal nu door de oorlog in Oekraïne’, blijft voor nu een vraag.