Donar verliest ook tweede oefenduel

nieuws
Foto: Snack Admiral from FreeImages

In de Duitse stad Vechta hebben de basketballers van Donar zaterdagavond met 87-68 verloren van Rasta Vechta. Voor de Groningse basketballers was het de tweede oefenwedstrijd in voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Donar begon aanvankelijk goed aan de wedstrijd. Door aanvallend spel kwam men op voorsprong waarbij het na tien minuten 16-23 stond in het voordeel van de Groningers. Daarna kwam Rasta Vechta op dreef. Bij rust stond er een tussenstand van 43-35 op het scorebord. In de tweede helft werd door slordig spel het verschil nog groter. Uiteindelijk werd de eindstand op 87-68 bepaald.

De Groningse basketballers speelden afgelopen zondag hun eerste oefenwedstrijd. In de eigen MartiniPlaza was EWE Baskets Oldenburg te gast op de jaarlijkse open dag. Het werd 50-91 in het voordeel van de Duitse gasten. Komende vrijdag is opnieuw een Duitse club de tegenstander. In Wildervank neemt men het op tegen Eisbären Bremerhaven.