Politie zoekt camerabeelden voor onderzoek naar dumpingen afval op snelwegen

nieuws

De politie is een rechercheonderzoek gestart naar wie er verantwoordelijk zijn voor het dumpen van afval op snelwegen in Noord-Nederland.

Volgens de politie is deze beslissing genomen, naar aanleiding van een aangifte die is gedaan voor het ongeluk wat woensdagochtend plaatsvond op de A32 bij Meppel. Ook op de A7 net buiten de Stad, bij Midwolde en Frieschepalen, vonden ongelukken plaats. “Personen die afval dumpen nemen bewust het risico dat weggebruikers mogelijk levensgevaarlijk gewond raken”, schrijft de politie vrijdagmiddag. “Dat heeft verregaande consequenties.”

De politie is daarom dringend op zoek naar getuigen, camerabeelden van dashcams of beelden van bewakingscamera’s, waarop iets te zien is van deze dumpingen.  Donderdag meldde de politie al dat er kentekens zijn genoteerd en dat er  met verschillende getuigen is gesproken. Ook zijn er aanwijzingen dat bestuurders van vrachtwagens het dumpen van afval op de A7 mogelijk hebben gemaakt, door tijdelijk langzaam te rijden en de snelweg te blokkeren voor achteropkomend verkeer.

Mensen die het dumpen van het afval daadwerkelijk hebben zien gebeuren of beschikken over beelden waarop het dumpen van afval op de snelwegen te zien is (of die gemaakt zijn bij de op- en afritten waar een verdachte situatie te zien is) kunnen contact opnemen met de politie. Dat kan via het online tipformulier of via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Anoniem melden kan ook, via deze site of telefoonnummer 0800-7000.