Politie: ‘Afvaldumpers A7 kregen mogelijk hulp van langzaam rijdende vrachtwagens’

nieuws
Foto via politie..nl

De politie Noord-Nederland is een onderzoek gestart naar de verantwoordelijken voor de afvaldumpingen op de A7 van donderdagochtend. Daarbij zoekt de politie niet alleen naar de daadwerkelijke dumpers, maar ook naar bestuurders van vrachtwagens die assisteerden bij de dumpingen.

De dumpingen worden onderzocht door de Forensisch Opsporing Verkeer (FOV) op sporen die mogelijk kunnen wijzen op waar het afval vandaan komt. Kentekens van de dumpers zijn inmiddels genoteerd en er is met verschillende getuigen gesproken.

Daarnaast zijn er volgens de politie aanwijzingen dat bestuurders van vrachtwagens het dumpen van afval op de A7 mogelijk hebben gemaakt. Door tijdelijk langzaam te rijden en de snelweg te blokkeren voor achteropkomend verkeer, konden de dumpers hun gang gaan.

Twee ongelukken

Op de A7 bij Midwolde vond donderdagochtend rond 2.45 uur  een ongeval plaats, doordat er afval op de weg lag. Volgens de politie op Twitter ging het onder meer om autobanden. Een uur later vond op de A7 bij Frieschepalen een soortgelijke aanrijding plaats. De betrokkenen bij beide ongevallen bleven wonderwel ongedeerd. Rijkswaterstaat had moeite om het afval van de weg te krijgen, omdat aannemers bang voor bedreigingen. Uiteindelijk werd in de loop van donderdagmiddag toch een bedrijf bereid gevonden om het afval weg te halen.