Oosterparkers terug in standaardklasse KNVB, Potetos trekt zich terug

sport
Foto Andor Heij. Oosterparkers

Voetbalvereniging Oosterparkers heeft voor komend seizoen weer een elftal ingeschreven in de standaardklasse van de KNVB. Potetos heeft zich teruggetrokken en gaat in de tweede klasse reserve spelen.

Oosterparkers trok zich vorig jaar terug, omdat er te weinig kwaliteit was om in de vijfde klasse zaterdag te acteren, maar dat is komend jaar anders aldus secretaris Wieneke Perk: “Het is een groep vrienden en er zijn ook enkele spelers teruggekomen bij Oosterparkers. De jongens willen graag en zijn ook gemotiveerd. Ze zouden het liefst vier keer in de week trainen. Er zitten talenten bij en degenen die minder talent hebben compenseren dat met werklust. Het is een team met voldoende spelers, dat volwaardig in de vijfde klasse kan uitkomen”.

“Het is ook goed voor de vereniging dat we weer een standaardelftal hebben. We zijn er daarom ook het hele jaar mee bezig geweest”, vervolgt Perk. “Zo kan de jeugd doorstromen en de keuze maken om op prestatie of recreatief niveau te spelen. Want anders zou het zo maar kunnen dat die jongens naar een andere vereniging gaan”. Oosterparkers komt volgend seizoen uit in de vijfde klasse D zaterdag en treft veel andere clubs uit de gemeente.

Potetos

Potetos besloot het eerste elftal terug te trekken. Potetos eindigde afgelopen seizoen op de laatste plaats in de vijfde klasse D zaterdag. “Het kost ons al jaren moeite om een eerste elftal op niveau te behouden”, aldus secretaris Onno Kooy. “Dus hebben we moeten besluiten om geen eerste elftal in de standaardklasse in te schrijven. Dat geeft even rust. Maar het is wel de bedoeling dat dit over een paar jaar weer gaat gebeuren”.

“Er is bij Potetos wel voldoende kwaliteit om in de standaardklasse mee te draaien”, zegt Kooy. “Maar het zijn allemaal jongens in vriendenteams die liever met elkaar samen spelen”.

Gruno

Eerder was al bekend dat het eerste elftal van Gruno zich terug trok. Gruno heeft voor volgend seizoen te weinig spelers die het niveau van de zondag derde klasse aankunnen. Gruno wil over een jaar een standaardelftal in de vijfde klasse op zaterdag inschrijven.

De competitie indelingen met daarin de clubs uit de gemeente Groningen volgen later vanavond op deze site.