Noordoost-Nederland maakt afspraken met Nedersaksen over waterstof

nieuws
Foto: Matti Blume - Eigen werk, CC BY-SA 4.0,

Groningen, Drenthe, Fryslân en Overijssel en de Duitse deelstaat Nedersaksen hebben een intentieovereenkomst ondertekend over een grensoverschrijdende waterstofregio.

De provincies en de Duitse deelstaat willen de ‘Hydrogen Valleys’ (die aan weerszijden van de grens in ontwikkeling zijn) met elkaar verbinden. Met de intentieovereenkomst ondersteunen de regio’s de voorstellen die bedrijven en kennisinstellingen indienen voor financiering voor diverse waterstofprojecten.

De gemeenschappelijke waterstofregio, een Crossborder Hydrogen Valley, gaat daarom lopende projecten aan elkaar koppelen en nieuwe gezamenlijke initiatieven ontwikkelen. Dat moet leiden tot kennisuitwisseling, werkgelegenheid, schaalvergroting en lagere prijzen van groene waterstof.