Nina Nomden nieuwe directeur RTV Noord

nieuws
Nina Nomden, directeur RTV Noord

Nina Nomden wordt per 1 september de nieuwe directeur van RTV Noord.  

Nomden (49) werkte zo’n twintig jaar in diverse functies binnen de landelijke publieke en commerciële media. Daarna verruilde ze de mediawereld voor de bouw en was ze enkele jaren directeur van Van Wijnen Lelystad. Het afgelopen jaar maakte zij deel uit van de directie van Geveke Bouw & Ontwikkeling.

“Vier jaar geleden ben ik als geboren en getogen Groninger met mijn gezin terug verhuisd naar het Noorden”, aldus Nomden. “Ik vind het geweldig dat ik nu de kans krijg om mijn ervaring als bestuurder te combineren met mijn passie voor Groningen en voor de media”.

Nomden volgt interim-directeur Pieter Sijpersma op. Sijpersma blijft nog wel interim-hoofdredacteur, tot er een opvolger is gevonden.

Wanneer er ook een nieuwe hoofdredacteur is, wordt een roerige periode bij RTV Noord definitief afgesloten. Het personeel verzette zich tegen enkele organisatorische en journalistieke veranderingen van de toenmalige leiding.