Nieuwe oprit van Vondellaan naar ring zuid eind augustus gereed

nieuws

Ook in de zomervakantie wordt er druk gewerkt aan de Ring Zuid en de A28. Het gaat onder meer om de nieuwe oprit vanaf de Vondellaan naar de zuidelijke ringweg.

Deze oprit geeft het verkeer vanuit de wijk De Wijert en vanaf het centrum/NS-station een nieuwe mogelijkheid om op de ringweg te komen. De nieuwe oprit ligt in het verlengde van de A28 afrit naar het centrum, en loopt vlak langs openluchtbad De Papiermolen. Als de oprit eind augustus open gaat, sluit hij aan op de zuidelijke ringweg richting Europaplein en Hoogezand.

Later, wanneer de verbindingsboog naar Hoogkerk/Drachten klaar is, sluit de oprit ook daarop aan. De oprit begint dan met twee rijstroken, waarna hij zich splitst. Wie links aanhoudt, komt terecht op de verbindingsboog naar Hoogkerk/Drachten. Wie rechts aanhoudt, komt uit op de zuidelijke ringweg richting Europaplein/Hoogezand. De nieuwe oprit is bereikbaar vanaf de Vondellaan, voor verkeer uit De Wijert en vanaf de Brailleweg, voor verkeer uit het centrum.