Fietspad Noord-Willemskanaal half jaar eerder open dan gepland

Het nieuwe fietspad tussen De Wijert en het centrum is een half jaar eerder geopend dan gepland. Een goede zaak, zo stelt de Fietsersbond Groningen.

De eerdere opening was mogelijk door de herziene planning van Rijkswaterstaat. Op deze manier is er een alternatieve route voor fietsers ontstaan. Dit is handig vanwege de werkzaamheden die op dit moment nog plaatsvinden rondom de ringweg.

De Fietsersbond Groningen is erg blij de vervroegde opening. Omdat het verschil in snelheid tussen  verschillende soorten fietsen (normale fietsen, elektrische fietsen, bakfietsen) toeneemt, is het fietspad ruim opgezet. “Het is heel mooi geworden”, vertelt Wim Borghols, voorzitter van de Fietsersbond Groningen. “Een nieuwe weg is altijd mooi. Wel vind ik het jammer dat er heel veel grind op de weg ligt. Voor nu is dat even vervelend, straks als het goed is ingereden zal het beter worden. Het biedt profijt bij vervelende weersomstandigheden in het najaar en de winter.”