“Dinsdagochtend kans op een bui, komend weekend gaat vrij warm verlopen”

nieuws
Foto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

Na een aantal ‘koelere’ dagen gaat de temperatuur komend weekend weer oplopen waarbij het dan vrij warm kan worden. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Dinsdag zijn er wolkenvelden waarbij er in de vroeg ochtend een buitje kan vallen”, vertelt Kamphuis. “Later op de dag klaart het wat meer op. Bij een matige noordwestenwind, windkracht 3, wordt het 19 graden. Woensdag is het wisselend bewolkt en blijft het droog. Bij rustige weer wordt het dan 20 graden.”

“Donderdag zijn er wolkenvelden met vooral later op de dag af en toe wat zon. Bij een zwakke of matige noordoostenwind, rond windkracht 3, wordt het 20 graden. Vrijdag is er meer ruimte voor de zon en wordt het met 22 tot 24 graden ook wat warmer. Het weekend ziet er ook vrij warm uit. Zaterdag zijn er flinke perioden met zon en wordt het rond de 25 graden. Zondag is het eveneens flink zonnig bij 25 tot 27 graden. Op beide dagen waait er een matige wind uit richtingen tussen noordwest en zuidwest. Mogelijk dat het na het weekend weer eens gaat regenen.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.