Corpus den Hoorn deels zonder water: “Gaat om ongeveer 260 aansluitingen”

nieuws
Foto: congerdesign via Pixabay

Vanwege een lekkage in de waterleiding zit een deel van de wijk Corpus den Hoorn zondagmiddag zonder drinkwater.

“De problemen begonnen in de ochtend”, vertelt een woordvoerder van Waterbedrijf Groningen. “Er is een lek ontstaan in een waterleiding. Wij zijn op zoek gegaan naar de locatie van dit lek. Dit bleek aan de Paterswoldseweg te zijn. Op dit moment zijn we met man en macht bezig met reparatiewerkzaamheden.”

“Heel vervelend”
Vanwege de problemen zitten 260 aansluitingen zonder water. “Het gaat om woningen en bedrijven aan de Hippocrateslaan, Madame Curiestraat, Galnuslaan, Flemingstraat en de Paterswoldseweg. Voor deze mensen is het heel vervelend, maar we hebben goede hoop het snel op te kunnen lossen.” Het Waterbedrijf laat weten dat er geen waterwagens worden ingezet, omdat men verwacht dat de problemen snel voorbij zullen zijn. “Mensen die op de hoogte willen blijven van de situatie, raden wij aan onze sociale media-kanalen en website goed in de gaten te houden.”

Selwerd
Eerder op de dag waren er ook problemen met de watertoevoer in de wijk Selwerd. “De storing aan de Beukenlaan is inmiddels opgelost. Daar hebben de mensen weer water.”

Deel dit artikel: