Boeren rijden met tractoren door binnenstad

nieuws
Foto: 112groningen.nl

Boeren hebben woensdagmiddag kortstondig geprotesteerd in de Groningse binnenstad. Men heeft een tijdje met tractoren op de Grote Markt gestaan.

Volgens de nieuwswebsite 112groningen.nl ging het om ongeveer twintig tractoren die even na 16.00 uur de binnenstad bezochten. Zij reden via het Zuiderdiep, door de Gelkingestraat naar de Grote Markt. Nadat men daar een tijdje had gestaan, verliet men de binnenstad weer en reed men in de richting van Hoogkerk. De boeren protesteren tegen de stikstofplannen van het kabinet.

Twee weken geleden riepen de fracties van de Partij voor de Dieren en GroenLinks het gemeentebestuur op om bij protestacties afspraken te maken met boeren, waardoor geen tractoren meer bij protesten worden toegelaten. Dit omdat het gevaarlijke situaties met zich mee brengt.

Foto: 112groningen.nl
Deel dit artikel: