Aanpak Ring-Zuid zet sproeiers in om vers gestort beton nat te houden

nieuws
Foto: Aanpak Ring Zuid

Om ervoor te zorgen dat het vers gestorte beton bij het nieuwe Vrijheidsplein van goede kwaliteit blijft, zet aannemersconbinatie Herepoort dinsdagmiddag sproeiers in om het beton nat te houden.

Herepoort stortte het beton gedurende de afgelopen avond, nacht en ochtend, om zo de hete dinsdagmiddag te omzeilen. Het beton zou in de hete middagzon te snel drogen.

Nadat de stort klaar was, gingen de sproeiers aan over de verse betonlaag. Het koude water wordt eerst in een bak gegoten, zodat het op de temperatuur van de omgeving kan komen. IJskoud water op snoeiheet beton is namelijk ook niet goed, want daardoor zou het wegdek kunnen scheuren.

Ook koelende maatregelen voor personeel

Volgens Aanpak Ring-Zuid zijn er voor dinsdag niet alleen maatregelen genomen om de bouwobjecten te koelen. Ook het personeel moet beschermd worden en daarom staan er op de bouwplaatsen vandaag extra watertappunten. Daarnaast is er zonnebrandcrème beschikbaar voor de werknemers.