Combinatie Herepoort stort heel veel beton bij nieuwe Vrijheidsplein: “We gaan de hele nacht door”

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

Combinatie Herepoort voert in de nacht van maandag op dinsdag een grote betonstort uit aan de noordzijde van het Vrijheidsplein.

De voorbereidende werkzaamheden begonnen maandag rond het avonduur. “De verwachting is dat we dinsdag rond 12.00 uur klaar zijn”, vertelt Combinatie Herepoort. “Aan de noordkant van het Vrijheidsplein werken we aan het dek van de verbindingsboog voor het verkeer vanaf het Julianaplein naar de westelijke ringweg. Het beton dat we storten is bedoeld voor dit brugdek. De werkzaamheden moeten in de nacht uitgevoerd worden, omdat het beton in de zon te snel zou uitdrogen.”

Bij de werkzaamheden is sprake van een uitdaging. “Er is sprake van een verkanting in de boog. Dit is een dwarshelling. Dit is nodig omdat daarmee straks voorkomen wordt dat auto’s uit de bocht vliegen.” Mensen in de omgeving kunnen overlast ondervinden. Gedurende de werkzaamheden staan er twee betonpompen aan, die een zuigend geluid maken. Het beton wordt aangeleverd met ongeveer 150 vrachtwagens. De komende drie weken moet het beton uitharden.

Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen