Stadjer moet 2,5 jaar de cel in voor schietpartij aan Populierenlaan

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een 28-jarige man uit Groningen moet tweeënhalf jaar cel uitzitten voor een schietincident aan de Populierenlaan in Selwerd. Volgens RTV Noord moet de Groninger daarnaast nog ééns drie maanden de cel in voor een eerder misdrijf.

De straf voor de Stadjer is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. De officier van justitie wilde de man eigenlijk veroordeeld zien voor poging tot moord. Maar omdat het slachtoffer van de schietpartij alleen een ‘gat’ in zijn bovenbeen opliep, maakte het OM ‘poging tot zware mishandeling’ van het incident.

De schietpartij vond vorig jaar oktober plaats in Selwerd. Een dertigjarige man uit Groningen raakte gewond bij het incident, maar niet levensbedreigend. De 28-jarige Stadjer zit sinds 1 december achter slot en grendel, nadat hij samen met een 27-jarige plaatsgenoot werd aangehouden als verdachte van het schietincident. De 28-jarige man stelt op het dertigjarige slachtoffer te hebben geschoten, omdat deze hem aanviel met een mes.