Scooterrijder gewond bij ongeluk Aalborgweg, politiehond moet omstanders op afstand houden

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Bij een verkeersongeluk zondagmiddag op de Aalborgweg is een scooterrijder gewond geraakt. Dat meldt nieuwsfotograaf Patrick Wind van 112groningen.nl.

Het ongeluk gebeurde rond 15.30 uur. “Op de locatie vond een scootermeeting plaats”, vertelt Wind. “Door nog onbekende oorzaak kwamen twee scooters met elkaar in botsing. Eén van de bestuurders raakte gewond. Deze is met verwondingen aan het been in een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De andere bestuurder is er vandoor gegaan. De politie is naar deze bestuurder op zoek.” Deze bestuurder werd korte tijd later in de omgeving aangetroffen. Ook deze persoon bleek gewond te zijn geraakt. Het slachtoffer is onder politiebegeleiding overgebracht naar het ziekenhuis.

Beelden van het ongeluk op Dumpert
Op beelden, die op de videowebsite Dumpert zijn geplaatst, is te zien dat twee scooterbestuurders frontaal op elkaar zijn gebotst. In het filmpje is te zien dat de bestuurders met een noodvaart aan komen rijden. Uit tegenovergestelde richting komen ook twee scooters aanrijden, waarna een frontale botsing volgt.

Wapenstok
Op de locatie waren meer personen aanwezig. “Er stond onder andere een scooter op een aanhangwagen. Agenten wilden dit voertuig in beslag nemen. Een groep mensen begon toch tegen te spartelen. De politie heeft daarop een hond ingezet, en ook werd de wapenstok getrokken. Uiteindelijk is er niemand aangehouden, en is de scooter in beslag genomen.” De politie doet onderzoek naar wat zich precies heeft afgespeeld op de Aalborgweg.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl