Marsha Boes: “Het liedje verwoordt de reis naar het trouwen”

oogochtendshow
Foto: Marsha Boes

Zanger-muziekschrijver Marsha Boes heeft een nieuwe single uitgebracht, met de titel “Jurkje van Tule”. Volgens Boes verwoordt het de reis naar het trouwen, zo vertelde ze in een interview bij de OOG Ochtendshow.

Daarnaast viert ze met de single het feit dat de coronamaatregelen nu echt voorbij zijn en dat we weer kunnen lachen, feesten en… trouwen. Toch was het einde van de coronamaatregelen niet de inspiratie voor het nummer, want ze heeft het al een aantal jaren geleden geschreven. Ze had toen net verkering met haar vriend en het gaat meer over de droom dat ze later met hem zou gaan trouwen. En hoewel die droom er nog steeds is, is ze voorlopig nog niet van plan dat ook daadwerkelijk te doen.

Jurk van tule

Hoewel trouwjurken meestal niet van tule zijn gemaakt, vormt het de stof wel een belangrijk onderdeel van iedere trouwjurk, zo vertelt Boes. Het vormt vaak de basis van een trouwjurk en het zorgt ervoor dat die er grootser en vol eruit ziet. Het liedje gaat erover dat ze die jurk meeneemt om te gaan trouwen. Het liedje vormt daarbij een soort reis om te gaan trouwen.

Videoclip

Naast dat het nummer inmiddels bij diverse streekomroepen te horen is, waaronder op
OOG Radio als Stadsplaat
, is er ook een videoclip uitgebracht. Hierin gaat ze met de trein van Assen naar Groningen om te trouwen. Voor deze steden is bewust gekozen, omdat ze in Assen is geboren en grootgebracht en later met haar vriend naar Groningen is verhuisd. Wel vond Boes het jammer dat tijdens het filmen van de videoclip het Stadhuis nog in de steigers stond, want dat had ze er graag in opgenomen. Ze heeft echter wel diverse andere locaties gevonden, waaronder de Der Aa-kerk, de Prinsentuin en de Grote Markt met Martinitoren.

Marsha Boes was te gast in de OOG Ochtendshow, om alles over de single te vertellen. Het interview is hier te beluisteren, inclusief de single.