Zaterdag minder treinen tussen Stad, Leeuwarden, Delfzijl en Veendam: tekort aan personeel

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Arriva ziet zich opnieuw genoodzaakt om treinritten te schrappen in het Noorden. Komende zaterdag rijdt er ieder uur één trein minder tussen Groningen en Leeuwarden, Delfzijl en Veendam.

Volgens Arriva zijn de aanpassingen nodig om de ‘beperkte beschikbaarheid’ van personeel op te vangen. “Arriva vindt het vervelend dat de reizigers ongemak ervaren door deze beperkte beschikbaarheid van personeel en daarmee het uitvallen van treinen”, laat de vervoerder donderdagmiddag weten.

Volgens de vervoerder ligt de oorzaak van het tekort aan personeel bij een combinatie van aanhoudend ziekteverzuim, zomerverlof, herinstructie en inhaalopleidingen en examens.

Deze ritten vervallen:

Voor komende zaterdag betekent de verstoring dat tussen Leeuwarden en Groningen één sneltrein per uur vervalt. De sneltrein met de stop in Zuidhorn en Feanwâlden rijdt dan niet.
Dit zijn de ritten van .47 uur vanuit Leeuwarden en de ritten van .09 uur vanuit Groningen. Tussen Zuidhorn en Groningen vervallen zaterdagavond de ritten vanuit Groningen om 20.24 uur, 21.24 uur en 22.24 uur en de ritten vanuit Zuidhorn van 20.57 uur, 21.57 uur en 22.57 uur.

Tussen Groningen en Delfzijl vervalt ook één trein per uur, namelijk de treinen die om .48 uur vanuit Groningen vertrekken en de en de ritten die om .30 uur vertrekken vanuit Delfzijl. Tussen Groningen en Veendam rijden de treinen van .59 uur vanuit Groningen en de ritten van .32 uur vanuit Veendam niet.

Houd de reisplanners in de gaten

Arriva adviseert reizigers altijd voor meer informatie te kijken op www.arriva.nl. De aangepaste dienstregeling is zaterdag zichtbaar in de reisplanners. Arriva adviseert reizigers op de dag zelf de reis te plannen voor de meest actuele reisinformatie.

Deel dit artikel: