“Donderdag stralend en zeer warm zomerweer, in de nacht kans op onweersbuien”

nieuws
Foto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

Er staan een aantal warme dagen op het programma, die wel geplaagd worden door enige onstabiliteit in de atmosfeer. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Donderdag is het stralend en zeer warm zomerweer met maximumtemperaturen die oplopen naar 28 tot lokaal de tropische 30 graden”, vertelt Kamphuis. “De wind uit het oosten tot zuidoosten is zwak, rond windkracht 2. In de avond is het om 20.00 uur nog altijd 25 of 26 graden. De minimumtemperatuur schommelt net onder de 20 graden en de kans op een onweersbui neemt in de nacht naar vrijdag toe.”

Broeierig warm
“Vrijdag is er veel bewolking en vooral in de ochtend valt er af en toe regen of een onweersbui. In de middag neemt de kans op buien af, en breekt de zon af en toe door. Met 22 of 23 graden is het minder warm. Op zaterdag is het broeierig warm met 25 graden. De zon laat zich regelmatig zien. Toch is de kans op een bui niet zo groot. Er staat weinig wind uit het zuiden, rond windkracht 2. Zondag is er eerst een bui mogelijk maar lijkt de middag meest, of helemaal, droog te verlopen. Het wordt 22 of 23 graden. In de nacht naar maandag toenemende kans op een stevige onweersbui vanuit het zuiden.”

Storing vanuit Duitsland
“Maandag zou het kwik tijdelijk wel eens een paar graden kunnen dalen wanneer een storing vanuit Zuid-Duitsland overtrekt. Er is dan veel bewolking met enkele buien.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.

Deel dit artikel: