Vrijdagmiddag kans op grote hoeveelheid regen: ‘Standvastig weer zit er de komende tijd niet in’

nieuws
Foto: Mario Alberto Magallanes Trejo from FreeImages

De komende dagen is het weerbeeld in Groningen uiterst veranderlijk. Dat laat OOG-weerman Johan Kamphuis donderdagavond weten. “Langzaam aan begint duidelijk te worden dat standvastig weer er de komende tijd niet meer in zit.”

Grote hoeveelheid regen

Volgens Kamphuis begint vrijdag mogelijk met mist, gevolgd door een waterig zonnetje. “Maar dan neemt de bewolking toe”, aldus Kamphuis. “In de loop van de middag volgt regen, mogelijk een grote hoeveelheid, waarbij we kunnen denken aan 10 tot 15 mm. Afhankelijk van de koers van een kleine depressie kan dit minder of meer worden.”

De temperatuur blijft vrijdag schommelen rond de 19 graden, bij een zwakke wind uit het oosten. In de loop van de dag draait de wind naar het noorden. “Vrijdagavond wordt het droog en klaart het op, maar in de nacht is er weer kans op een bui”, stelt Kamphuis.

‘Standvastig weer zit er de komende tijd niet meer in’

De dagen daarna verlopen uiterst wisselvallig, voorspelt Kamphuis: “Zaterdag is het wisselend bewolkt, met in de ochtend nog kans op een buitje. Het wordt 17 graden, bij stevige westenwind.  Zondag schijnt de zon, afgewisseld door enkele wolkenvelden. Het blijft dan wel droog, met rustig weer bij een zwakke wind uit het zuiden tot zuidoosten.”

“Maandag begint droog en eindigt met regen bij een graad of achttien”, besluit Kamphuis. “Dinsdag en woensdag staat er een stevige wind en valt er op beide dagen een bui. Het wordt 17 of 18 graden. De eerste prognoses voor Hemelvaartsdag zien en tamelijk fris uit, met kwikstanden die waarschijnlijk onder de 20 graden uit zullen komen. Over de kans op regen is het nog wat te vroeg. Langzaam aan begint het wel duidelijk te worden dat standvastig weer er de komende tijd niet meer in zit.”

Deel dit artikel: