Restaurant Noor in Hoogkerk krijgt Michelinster

nieuws
Schermafbeelding via Youtube-kanaal Michelin

Jeroen en Marleen Brouwer, de twee eigenaren van restaurant Noor in Hoogkerk, hebben een Michelinster gekregen. Dat maakte Michelin maandagmiddag bekend.

De jury van Michelin roemt de manier waarop het restaurant haar producten uit de omgeving gebruikt (van ‘boeren, jagers en verzamelaars’) en prijst ook de manier waarop de twee chefs hun ster mee hebben weten te nemen van Drenthe naar de Stad. “We nemen de ster daar graag mee naar terug”, stelt het blije duo.

De twee eigenaren openden het restaurant op 1 maart jongstleden in de Theresiakapel in Hoogkerk. De twee chefkoks hadden daarvoor al een ster bij hun restaurant Loohoeve in Schoonoord. Die ster kregen ze in Hoogkerk terug.

Met de toekenning van de Michelinster voor de Brouwers heeft de provincie Groningen nu twee sterrenrestaurants. De andere is Onder de Linden in Aduard, die haar ster voor het dertigste jaar op rij heeft weten te behouden.

Bib Gourmand voor Grote Frederik

Eerder dit jaar werden al de Bib Gourmand uitgereikt door Michelin. De Grote Frederik Bistro aan de Frederiksplein kreeg er dit jaar één. Bib Gourmande restaurants krijgen deze prijs voor de goede prijs-kwaliteit verhouding.