Rechter legt volledig contactverbod op aan Stadjer en ex na bericht over ‘moordtocht in Groningen’

nieuws
Foto: Emmanuel Huybrechts via Flickr (CC 2.0 SA) http://flic.kr/p/asiq1f

Een man uit Groningen en zijn ex-partner uit Zeeland moeten elkaar van de rechter voorgoed met rust laten. Dat bepaalde de rechtbank in Middelburg donderdagmiddag na een langslepende stalkingszaak, zo stelt het Algemeen Dagblad.

De zaak diende donderdag in een kort geding. Dat moest gebeuren, omdat de Stadjer niet wilde dat hij komende dinsdag op televisie in een kwaad daglicht kwam te staan door zijn vermeende stalkgedrag. Het televisieprogramma ‘Zeeman confronteert: Stalkers’ gaat aandacht besteden aan de zaak, op aandringen van zijn ex-partner uit Reimerswaal.

De stalking zelf kan volgens het OM niet worden aangetoond en de rechtszaak draaide dan ook om de berichten die de vrouw uit Zeeland privé op Facebook had geplaatst. Daarin plaatste ze berichten die kwetsend zouden zijn tegen haar Groningse ex-partner. In de groep zou ze ook haar zorgen hebben geuit over het vermeende stalkgedrag van de Stadjer. Ze vermoedde dat hij haar via sociale media kon volgen, ondanks blokkades. Als ’test’ zou de vrouw onder meer een bericht hebben geplaatst over een plan om op ‘moordtocht in Groningen’ te gaan. Dat zorgde er volgens de advocaat van de Groninger voor dat hij nu te bang is om sociale media te gebruiken, uit angst voor represailles.

De rechtbank besloot de zitting te schorsen, zodat de twee ex-geliefden een contract konden ondertekenen. Daarmee worden de twee verplicht om elkaar met rust te laten, geen contact te zoeken en geen berichten meer over elkaar te plaatsen op (sociale) media. Ze mogen anderen ook niet inschakelen om dat te doen.