Kinderburgemeester Samuel maakt winnaar afvalcampagne bekend

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Samuel, de kinderburgemeester van Groningen, maakt donderdag 19 mei bekend welke school het beste idee heeft tegen zwerfafval op straat. De genomineerde groepen mogen dan hun ideeën presenteren.

Iedere kinderburgemeester mag tijdens zijn of haar ambtstermijn een activiteit organiseren voor een zelf gekozen maatschappelijk thema. Samuel koos voor het thema zwerfafval. Hij heeft vervolgens scholen opgeroepen om met een origineel en uitvoerbaar idee tegen afval op straat te komen. Dat kon met een zelf opgenomen video.

Groep 8b van OBS De Brederoschool en de groepen 6a en 6b van CBS De Borg mogen donderdag in De Biotoop in Haren hun idee presenteren en toelichten. De jury, bestaande uit kinderburgemeester Samuel, groene burgemeester Peter Bootsma en milieusteward Kars Ottens kiezen vervolgens een winnaar uit. De winnaar krijgt een trofee, door kunstenaar Maria Koijck gemaakt van zwerfafval. Het idee wordt mogelijk echt uitgevoerd.