Jachthaven Zuidwesthoek ontvangt tiende Blauwe Vlag op rij

nieuws
Foto: Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit

Voor het tiende jaar op rij heeft Jachthaven Zuidwesthoek aan het Paterswoldsemeer de Blauwe Vlag ontvangen. Met de uitreiking van de vlag van Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit toont de jachthaven aan dat het zich blijvend inzet voor schone stranden, goede waterkwaliteit, veiligheid en duurzaamheid.

“We zijn erg trots op de Blauwe Vlag”, zegt Dennis den Boef van Jachthaven Zuidwesthoek Haren. “Het is voor ons een erkenning van de kwaliteit van onze haven. We investeren veel in een kwalitatief goed product waarbij duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn.”

Met de Blauwe Vlag-campagne betrekt de KMVK ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Daarnaast is de vlag een internationaal herkenningsteken voor toeristen dat de jachthaven in Haren schoon en veilig is. De jachthaven heeft de keuring van KMVK  zelf aangevraagd en elk jaar komen controleurs langs om te kijken of Zuidwesthoek nog aan de voorwaarden voldoet.