Groningen Airport Eelde kreeg hardste klap door corona

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

Groningen Airport Eelde was tijdens de afgelopen twee ‘coronajaren’ de luchthaven waar het aantal vluchten percentueel het meest afnam van alle vijf luchthavens van nationaal belang in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In 2020 en 2021 nam het aantal vluchten op Groningen Airport Eelde met ruim 80 procent af, ten opzichte van het jaar ervoor. Het dieptepunt was 2020. In dat jaar vertrokken er slechts 612 vluchten van Eelde, terwijl dat er in het jaar ervoor nog 3 390 waren.

De luchthaven krabbelt daarnaast slechts langzaam op uit de coronacrisis. In het eerste kwartaal van dit jaar vertrokken er 217 vluchten van Groningen Airport Eelde. In dezelfde periode in 2019 waren dat er 598.

Door de toename van het aantal vrachtvluchten op Maastricht Aachen Airport in 2020 en 2021 was de daling van het aantal vluchten hier het laagst van Nederland tijdens de coronacrisis. Het aantal vluchten op Amsterdam Schiphol halveerde bijna in de twee corona-jaren 2020 en 2021 ten opzichte van 2019.

Deel dit artikel: