GroenLinks verbijsterd over chaos op spoor tussen Groningen en Zwolle

nieuws
Foto: http://rieksoijnhausen.rieksoijnhausen.nl/

De statenfractie van GroenLinks is verbijsterd over de chaos die de afgelopen tijd is ontstaan in het openbaar vervoer. GroenLinks geeft NS de schuld.

Doordat NS onvoldoende voor vervangend vervoer heeft gezorgd tijdens de werkzaamheden aan het spoor tussen Groningen en Zwolle, ontstonden grote problemen voor reizigers. De gebeurtenissen vragen volgens GroenLinks om opheldering. Het Groninger raadslid Bennie Leemhuis (eveneens GroenLinks) verbaasde zich eerder al over de chaos. Reizigers liepen soms grote vertragingen op en misten aansluitende treinen of bussen. OOG TV meldde dinsdag dat sommige reizigers maandagavond in Meppel vier uur moesten wachten op vervangend vervoer.

Omdat er tijdelijk geen treinen rijden zou de NS als vervanging bussen inzetten. Het aantal bussen is echter veel te klein om alle mensen te kunnen meenemen. Als alternatief kozen veel mensen voor een route via Leeuwarden. Ook daar ontstonden grote vertragingen en reden overvolle treinen, omdat vervoerder Arriva daar niet op voorbereid was.

“Het onderhoud was al geruime tijd bekend en de NS heeft zich voldoende kunnen voorbereiden op grote reizigersaantallen,” zegt statenlid Bas de Boer van GroenLinks. “Afgelopen weekend toont voor de zoveelste keer aan dat het Noorden compleet afhankelijk is van de flessenhals op het spoor tussen Meppel en Zwolle. Het is daarom noodzakelijk dat vaart gemaakt wordt met alternatieve treinlijnen.”

Deel dit artikel: