Gemeente: vuurwerk tijdens Kingsland nauwelijks nadelig voor dieren in Stadspark

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

Het afsteken van vuurwerk op het evenemententerrein in het Stadspark levert nauwelijks nadelige gevolgen op voor de aanwezige dieren in het Stadspark. Dat blijkt uit een onderzoek dat vorig jaar is uitgevoerd.

De gemeente reageert hiermee op vragen van de Partij voor de Dieren. Die stelde de vragen naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk bij het Kingsland festival op 27 april. De gemeente en provincie Groningen hebben hiervoor toestemming gegeven. Volgens de Raad van State is het besluit rechtmatig genomen. Het betrof voornamelijk theatervuurwerk (tijdens een optreden boven en/of op het podium) en kortdurend consumentenvuurwerk met een zo laag mogelijke geluidsbelasting.

De gemeente wil wel met de evenementenbranche in gesprek gaan over de meerwaarde van het afsteken van vuurwerk, om extra belasting op het milieu en de omgeving te voorkomen. Hierin blijven gemeente en provincie samen optrekken.