Door ziekteverzuim rest van de dag geen treinen richting Delfzijl en Veendam, Arriva zet bussen in

nieuws
Foto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

Door personele problemen rijden er de rest van de dag geen treinen meer richting Delfzijl en Veendam. Vervoersbedrijf Arriva spreekt van onvoorziene omstandigheden en heeft bussen ingezet.

De oorzaak is een hoog ziekteverzuim onder de machinisten waardoor er minder treinritten gereden kunnen worden. “Vanaf 12.00 uur rijden er geen treinen tussen Zuidbroek en Veendam”, schrijft Arriva. “Op dit traject worden bussen ingezet.” Hetzelfde geldt voor het traject Sauwerd naar Delfzijl. Hier wordt het treinverkeer vanaf 13.48 uur gestaakt, waarbij er in de ochtend ook al diverse ritten uitvielen. Ook hier worden bussen ingezet. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd.

De problemen gaan de rest van de dag duren. Vakbond VVMC uitte afgelopen week nog haar zorgen. Volgens de vakbond wordt er roofbouw gepleegd op de machinisten. Volgens vakbondsman Wim Eilert heeft personeel inmiddels te maken gehad met tig keer gewijzigde diensten waarbij dit op het allerlaatste moment wordt doorgegeven. Dit is in strijd met de cao. Eilert omschreef de situatie woensdag als een ‘grote ellende’.