“Donderdag broeierig warm met later kans op een onweersbui, in het weekend licht onbestendig”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Na een broeierig warme donderdag volgen er een aantal dagen die onbestendig gaan verlopen, waarbij er op vrijdag regen van betekenis kan gaan vallen. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Donderdagochtend is er eerst kans op een bui”, vertelt Kamphuis. “Verder breekt de zon zo nu en dan door en is het al snel broeierig warm met 25 tot 27 graden. In de middag neemt de kans op een regen- of onweersbui vanuit het zuidwesten toe. De zuidenwind draait in de middag naar het westen en is zwak tot matig, windkracht 2 tot 4. In de nacht naar vrijdag liggen de minimumtemperaturen rond de 12 graden. Ook is er kans op, dichte, mistbanken.”

“Vrijdag is er in de ochtend kans op mist, gevolgd door af en toe zon. In de middag is het bewolkt, later gevolgd door regen. Mogelijk gaat er regen van betekenis vallen. Het wordt 21 graden bij vrij rustig weer. Het weekend geeft wisselend bewolkt weer met zaterdagochtend een buitje. Dan wordt het 17 graden, op zondag kan het 20 graden worden. Tot halverwege volgende week is het licht onbestendig met af en toe zon, afgewisseld door een bui bij 18 tot 20 graden.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.

Deel dit artikel: