Gemeente wil energietoeslag in april en mei uitbetalen

nieuws
Foto: StarLight from FreeImages

De gemeente wil de energietoeslag voor huishoudens met een inkomen tot maximaal 120 procent van de bijstandsnorm snel uitbetalen. Dit om te voorkomen dat mensen in de problemen raken door de stijgende energieprijzen.

Het kabinet heeft in december besloten om een eenmalige energietoeslag van 200 euro te geven aan huishoudens met een laag inkomen. De toeslag is inmiddels verhoogd tot 800 euro. De gemeente Groningen wil deze maand de resterende 600 euro uitbetalen aan bijstandsgerechtigden. Mensen met IOAW, IOAZ, BBZ, huishoudens die in het GBK-lijstwerk vallen en mensen met een AIO uitkering ontvangen 800 euro.

In mei betaalt de gemeente 800 euro aan huishoudens die gebruik hebben gemaakt van één of meer van de volgende minimaregelingen: IIT, Lap-topregeling, Witgoedregeling en de Meerkostenregeling.

De huishoudens die de gemeente niet in beeld heeft, en dus nog geen toeslag ontvangen hebben, kunnen vanaf 1 juni een aanvraag indienen. De gemeente gaat er vanuit dat de grootste groep huishoudens het bedrag dan al ontvangen heeft. In de gemeente Groningen komen ongeveer 20.600 huishoudens in aanmerking voor de toeslag. Het gaat om zo’n 16,5 miljoen euro.