Eerste woonwagens keren volgende week terug naar Kermisexploitantenterrein

nieuws
Foto: Gemeente Groningen

In de nacht van dinsdag op woensdag aanstaande worden de eerste woonwagens van kermisexploitanten teruggebracht naar het exploitantenterrein aan de Helper Westsingel. Dat maakte de gemeente onlangs bekend.

De eerste fase van de renovatie van het terrein is afgerond, waardoor de eerste bewoners terug kunnen naar hun vertrouwde plek aan de Helper Westsingel. De exploitanten moesten het afgelopen jaar uitwijken naar verschillende tijdelijke locaties. Tijdens de renovatie saneren de gemeente n Arcadis de grond en leggen nieuwe buizen, kabels en leidingen aan voor water, gas, elektra en de riolering. Ook wordt het terrein zelf opnieuw ingericht.

De woonwagens komen met speciale transporten naar de Helper Westsingel, die plaatsvinden in de nachten van 19 op 20 april, 25 op 26 april, 2 op 3 mei en 9 op 10 mei tussen 22:00 en 06:00 uur. De transporten vinden ’s nachts plaats, omdat de woonwagens te breed zijn voor een gewone rijbaan. De gemeente neemt daarom extra maatregelen voor een vrije doorgang. Zo worden borden en palen weggehaald en worden aan de Helper Westsingel parkeerplaatsen tijdelijk opgeheven. Ook is een deel van deze weg tijdelijk gestremd. De diepladers rijden langzaam door de straten.