GroenLinks wil financiële steun van provincie om Bevrijdingsfestival Stad gratis te houden

nieuws
Foto: Bevrijdingsfestival Groningen

De Statenfractie van GroenLinks wil weten of de provincie Groningen mogelijkheden ziet om het Bevrijdingsfestival van financiële steun te voorzien. Daarmee hoopt de fractie te voorkomen dat er een entreeprijs voor het festival gevraagd gaat worden.

De organisatie achter het bevrijdingsfestival Groningen maakte eerder deze maand bekend dat het vanaf dit jaar vijf euro entree vraagt voor toegang tot het festival. Volgens het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft de pilot met entreegeld te maken met de forse prijsstijgingen van dit moment. Het is voor het eerst dat een bevrijdingsfestival in Nederland entreegeld vraagt.

Net als de gemeenteraad van Groningen vindt ook de provinciale fractie van GroenLinks het instellen van entreegeld voor het festival absoluut onwenselijk, zo stelt Statenlid Stephanie Bennett: “De gemeente zit qua financiële ondersteuning van het festival echter aan de toppen van haar kunnen. Wethouder Glimina Chakor heeft daarom een beroep gedaan op financiële ondersteuning door het Rijk en de Provincie. Als de provincie mogelijkheden ziet om te helpen bij de financiering, dan is dat een verantwoordelijkheid die we niet zomaar naast ons neer kunnen leggen.”