Voor het eerst entreegeld gevraagd voor Bevrijdingsfestival Groningen

Mensen die op 5 mei voor het eerst in twee jaar weer fysiek naar het Bevrijdingsfestival in het Stadspark willen, zullen er wel voor moeten betalen. Het festival in Groningen is daarmee de enige van de veertien Nederlandse bevrijdingsfestivals waar betaald moet worden voor entree.

Volgens het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft de pilot met entreegeld te maken met de forse prijsstijgingen van dit moment. De coronacrisis van de afgelopen twee jaar op heel veel manieren impact gehad. “Met alle veranderingen en de hogere kosten is het voor Bevrijdingsfestival Groningen niet meer haalbaar om gratis een kwalitatief hoogwaardig festival neer te zetten”, aldus de organisatie.

Daarom wordt er deze editie een ticketprijs van vijf euro ingevoerd. Omdat de organisatie het van groot belang vindt dat iedereen het Bevrijdingsfestival kan meemaken, krijgen mensen met een Stadjerspas gratis toegang.

Festival alleen op de drafbaan

Een tweede grote verandering is dat het festival niet meer in het hele Stadspark zal plaatsvinden, maar enkel op de Drafbaan. Volgens de organisatie is de grootste reden voor deze aanpassing het waarborgen van de veiligheid van de bezoekers. Op het besloten terrein van de drafbaan met een capaciteit van 60.000 wordt iedereen die live het festival wil bezoeken ontvangen.

Namen

Duncan Laurence, Suzan & Freek, Fresku en Donnie treden op als Ambassadeurs van de Vrijheid. Donnie is de helicopter-act van Groningen. Daarnaast geven ook Goldband, Selah Sue, Jungle by Night, Joost van Bellen en The Vices acte de présence.