Boek over Groningse jaren van Herman Brood

nieuws
Herman Brood in 1979 (Foto: Wikipedia)

Medio 2022 verschijnt het boek Street over de Groningse jaren van Herman Brood. Schrijver Meijer ten Zijthoff is nog op zoek naar meer mooie verhalen.

Al sinds zijn jeugd is Meijer ten Zijthoff gefascineerd door Herman Brood en zijn Wild Romance. Vooral de minder bekende gebeurtenissen uit de beginperiode, toen succes nog een droom was en de bandwisselingen talrijk, boeien hem mateloos.

Hij probeert de periode rond het ontstaan van de Wild Romance en de elpee Street te reconstrueren aan de hand van interviews met betrokkenen. En hij hoopt op nog meer verhalen uit die tijd.

Een oproep op Facebook levert onmiddellijk reacties op, waaronder deze anecdote: “Aha je bedoelt meneer Brood toen uit de Indische Buurt. Die beste man ging met zijn band ’s nachts repeteren. Vond het wel leuk. We waren klein en sliepen niet. We waren aan het luisteren”.

“Ik ben op zoek naar mensen die in de jaren 1976 – 1978 in Groningen met Herman Brood in contact zijn geweest en die daarover willen vertellen. Een amoureus, grappig, spannend of teleurstellend verhaal, het maakt niet uit”, aldus Meijer ten Zijthoff.  Belevenissen met Brood zijn welkom bij p.tenzijthoff@gmail.com.