Ranomi Kromowidjojo is klaar met zwemmen

sport
Ranomi Kromowidjojo Gian Mattia D'Alberto / lapresse 14-06-2013 Roma sport Internazionali di nuoto 50mo Settecolli nella

Ranomi Kromowidjojo stopt per direct met haar lange loopbaan als zwemster. De drievoudig olympisch kampioene zegt zich te gaan richten op een maatschappelijke carrière.

De 31-jarige Kromowidjojo heeft een lange erelijst, met drie gouden medailles op de Olympische spelen, 17 wereldtitels en 24 Europese titels. Ze werd geboren in Sauwerd, begon als vierjarige met zwemmen in Bedum en werd daarna lid van Trivia in Groningen. Sinds 2008 woont en traint zij in Eindhoven.

Als 15-jarige werd ze voor het eerst Europees kampioen met het estafetteteam. Ze deed vier keer mee aan de Olympische Spelen, vorig jaar voor het laatst. Toen haalde diverse finales, maar geen medailles. Kromowidjojo is voorlopig niet van plan om zwemcoach te worden.