Blok: ‘Teleurstelling bevingsgebied begrijpelijk, maar (ook Duitse) huizen moeten verwarmd worden’

nieuws
Minister Stef Blok van Economische Zaken en Klimaat - Foto: Kick Smeets voor MinEZ

Hoewel Stef Blok stelt begrip te hebben voor mensen die in het Groningse aardbevingsgebied wonen, zijn er volgens de demissionaire minister goede redenen om de gaskraan verder open te draaien. Dat liet Blok vrijdagmiddag weten aan de NOS.

Hoewel de bewindsman op het ministerie van Economische Zaken het besluit niet zelf gaat nemen (dat doet het nieuwe kabinet) stelt Blok dat er eigenlijk geen andere optie mogelijk dan gaswinning uit het Groningenveld.

Om de hogere gaslevering aan Duitsland kan de Nederlandse regering niet heen, aldus Blok. Er ligt nog een contract met de oosterburen en Nederland is verplicht om gas te leveren. “Huizen moeten verwarmd worden, ook in Duitsland”, aldus Blok.

Deel dit artikel: