Zorgstudenten Alfa-college oefenen met simulatiepoppen

Zorgstudenten van het Alfa-college hebben sinds deze week de beschikking over twee simulatiepoppen.

De poppen hebben een eigen ademhaling, een bloeddruk en kunnen communiceren. Ze zijn met verschillende scenario’s te programmeren.

“We bootsen levensechte situaties na die niet op andere poppen of mensen te oefenen zijn”, vertelt instructeur Lenie Dalmolen-Koetze. “Studenten leren theorie en praktijk te integreren. Ze leren wat nodig om is correct te communiceren met de zorgvrager. Ook kunnen er verschillende handelingen worden gedaan, zoals injecteren, infuusprikken, katheteriseren en een maagzonde inbrengen”.

De studenten vinden het werken met de poppen zeer prettig: “Omdat je nu ook aan het oefenen bent op een soort van echte mensen is het straks ook makkelijker om in de praktijk toe te passen”, aldus Melissa Brobbel, student maatschappelijk verzorgende IG.

De poppen hebben een vaste plek gekregen in de locatie Kluiverboom van het Alfa-college.

Deel dit artikel: