Start bouw zesde woonblok in Grunobuurt

nieuws
Foto: Nijestee

Woningcorporatie Nijestee is in de Grunobuurt gestart met de bouw van het zesde woongebouw, genaamd Regulateur. Het gebouw komt aan de Paterswoldseweg, tussen de Stephensonstraat en James Wattstraat.

Er komen 105 gasloze en energiezuinige woningen in Regulateur, verspreid over drie tot zeven verdiepingen. Van de woningen zijn 79 stuks bestemd voor de sociale huur en 26 voor de middenhuur. In het gebouw komen ook twee commerciële ruimten, waaronder een tandartsenpraktijk.

Volgens Jan Jaap Vogel, directeur Vastgoed van Nijestee gaat het om een kwalitatief hoogstaand ontwerp, een goede mix van verschillende typen woningen en mooie groene buitenruimte. Architectenbureau Zwarte Hond maakte het ontwerp en aannemer Trebbe bouwt het woongebouw. Op het binnenterrein van Regulateur komt een gemeenschappelijke tuin met veel groen en een wadi. Dat is een groene greppel die tijdens hevige regenval tijdelijk water kan opslaan. De daken krijgen zonnepanelen.

Nijestee wilde deze maand met bewoners en omwonenden in de Grunobuurt feestelijk stilstaan bij de oplevering van Tractie, het vijfde woongebouw in de buurt, en de start van de bouw van Regulateur. Door de coronamaatregelen kon dit niet doorgaan. De nieuwe bewoners van Tractie krijgen in januari de sleutels van hun woning.