Politie pakt drie tieners op voor betrokkenheid rellen in Stad

nieuws
Foto: Chris Bakker

De politie heeft zaterdag drie tieners gearresteerd die verdacht worden van betrokkenheid bij de rellen van vorige week zondag in Stad. Eerder vonden er al vier aanhoudingen plaats.

“We hebben een 19-jarige vrouw uit Hoogezand vanochtend aan kunnen houden”, meldt de politie. “Zij wordt verdacht van opruiing. Ons onderzoek richt zich ook op de plundering van een winkelpand aan de Grote Markt. Hiervoor hebben we twee personen aan kunnen houden. Het gaat om twee jongens van 15 en 16 jaar uit Groningen. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging.” Meer aanhoudingen worden door de politie niet uitgesloten. Een onderzoek naar de ongeregeldheden loopt nog altijd volop.

Eerder deze week werden twee jongens van 13 en 15 jaar uit Stad opgepakt. Ook werden een man van 18 uit Winschoten en een man van 33 uit Stadskanaal gearresteerd. Vorige week zondagavond trokken meerdere groepen en groepjes jongeren door de binnenstad. In het centrum werden verschillende vernielingen gepleegd, waarbij meerdere winkelruiten en bushokjes sneuvelden.

Deel dit artikel: